Életmód

A normál háború az ingerlékenységgel

Késel a munkából. Szóval rohansz, de minden lámpát elkapsz. Tökéletes.

Hosszú munkanap után visszasétálsz az autódhoz, és valaki olyan közel parkolt hozzád, hogy úgy érzed, hogy a napfénytetőn keresztül kell megoldani a bejutást. Dühös vagy. Hagysz egy olyan feljegyzést az autójukon, amely nem tartalmazza az evangéliumot.

Ezután hazafelé kell venned két terméket az élelmiszerboltból. Bejutsz a gyorsfolyosóra. „Csak tíz elem” – mondja a tábla. Az előtted álló hölgynek tizenhét van! Háromszor megszámoltad őket, és nem tudod elhinni, hogy olyan durva volt, hogy beszállt az expressz vonalba és várakozásra késztetett. Adsz neki egy szúrós pillantást, hogy tudja, hogy tévedett.

Hazaérsz és beugrasz a közösségi médiába, és megdöbbent egy másik keresztény hozzászólás. Szóval, mivel foglalkozol? Egy jól kidolgozott, sziporkázó megjegyzéssel lecsillapítod frusztrációdat. Miért? Mert megérdemled.

Hogyan reagálsz az ilyen helyzetekben? Ha a megpróbáló körülményekre vagy az emberek kihívására adott következetes reakciód ideges vagy mérges lesz, akkor ingerlékeny vagy. De van egy jó hírem a számodra. Jézus miatt a hívők isteni magatartást tanúsíthatnak akkor is, ha a türelmünket megpróbálják, és nem kell önigazoló kifogásokat keresnünk, amikor nem. Bukásnak vallhatjuk kudarcunkat, ha tudjuk, hogy Jézus megbocsát.

 

  1. Vállalj felelősséget ezért a hozzáállásáért.

Az ingerlékeny szó olyan valakit jellemez, aki könnyen provokálható vagy dühös. Tehát amikor a Biblia arra hív minket, hogy szeressünk másokat, akkor arra tanít, hogy Krisztusban dönthetünk úgy, hogy nem engedjük magunkat türelmetlenségnek, bosszúságnak vagy vitatkozó szellemnek. Dönthetünk úgy, hogy nem válaszolunk ingerlékeny módon. A harag nem egyszerűen olyan érzelem, amely automatikus. A haragot választjuk az emberekre és körülményekre adott válaszként, amelyek nem felelnek meg az elvárásainknak. És amikor ezt megtesszük, először el kell némítanunk lelkiismeretünket, hogy igazoljuk ezt a büntető választ.

Mivel Krisztus szeretete átáramlik a szívünkön, a keresztényeknek más válaszok állnak rendelkezésünkre. Választhatunk türelmet. Dönthetünk úgy, hogy hagyjuk, hogy a szeretet elfedje a bűnök sokaságát. Választhatjuk azt, hogy kegyesek és kedvesek legyünk.

 

  1. Növekedj bölcsességben és kegyelemben.

 A hívők nem áldozatai a hozzáállásunknak. Felelősek vagyunk hozzáállásunk ellenőrzéséért Isten kegyelmével.

Szellemileg egykor halottak voltunk, és most Krisztus életre hívott minket, és az élő szervezetek növekednek. A hívők egyre nagyobb kereszténnyé válnak. Szóval, mit kell tennie a hívő embernek, ha ingerlékenységre késztetik? Kérd Istent, hogy igazítson nagyobb Krisztusi karakterhez.

Keresd Isten kegyelmét, hogy növekedj a türelemben és az alázatban, hogy ugyanazt a kegyelmet nyújthasd, amelyet Isten a Krisztusban nyújtott neked.

 

  1. Igaz módon kezelj valós problémákat.

 Krisztushoz hasonlónak lenni türelmesnek, kegyesnek és kedvesnek lennit jelent, de ez nem jelenti azt, hogy a keresztényeknek soha nem szabad ingerültnek lenniük.

A harag olyan, mint a tűz. Jól használható, de gyorsan elterjedhet és elpusztíthat számtalan áldást és sok éves jó munkát. Tehát vigyázz, hagyd, hogy ez csak arra ösztönözzön, hogy az igazságtalan váljon igazságossá, ami azt jelenti, hogy csak igaz eszközöket használsz.

Az összes erény közül, amelyek az igazságtalanság kezelésére állnak rendelkezésünkre, egyik sem erősebb, mint a szeretet.

 Krisztus szeretete sokkal nagyobb, mint az ingerültség. Dicsőségéért és az egyház bizonyságtételéért tanítson meg minket Isten kegyelme.