Állattartás

Kreatív akvárium dekoráció ötletek

Az otthoni akvárium élvezetének egy része abból adódik, hogy fel tudjuk díszíteni. Sok akváriumi hobbista megtölti a tartályát olyan újdonságokkal, mint az elsüllyedt kalózhajók, búvárok és kincsesládák, de többféle kreatív módon is megvalósítható az akvárium dekoráció.

Ezen akvárium dekorációs módszerek némelyike még az akvárium hasznára is válhat azáltal, hogy egészségesebb környezetet biztosít halai számára.

Az egyik legegyszerűbb módja néhány természetes tárgy, például sziklák és uszadékfa újrahasznosítása. Kutasson fel egy közeli folyómedret vagy tavat nagy sziklák, sima sziklák és pala után. Az akváriumban ezeket a sziklákat egymásra halmozhatja, hogy barlangokat alakítson ki halai számára, vagy akvárium dekoráció egyszerűen elrendezheti őket tetszetős módon. Ahhoz, hogy elrendezése állandó legyen, rögzítse egymáshoz a köveket egy akváriumbiztos ragasztóval.

Az uszadékfa gyakorlatilag minden víztest közelében megtalálható, ha alaposan megnézzük. A strandok az uszadékfa elsődleges forrásai, de minden talált dolgot alaposan ki kell mosni, mielőtt a tartályba helyezi. Helyezzen el egy nagy darab uszadékfát az akváriumba, és vegye körül élő növényekkel, vagy hozzon létre egyfajta dzsungelt kisebb fadarabok és különféle élő növények felhasználásával. Még az is előfordulhat, hogy néhány élő növényét közvetlenül az uszadékfára teheti, hogy élő akvárium dekorációt hozzon létre.

A terrakotta edények továbbá egyszerű és olcsó akvárium dekoráció elemek. Vásároljon több, különböző méretű edényt, és helyezze őket egymásra a tartályban, hogy barlangszerű búvóhelyet biztosítson halainak. Keverje össze az edényeket a meglévő akváriumi dekorációval úgy, hogy az alját töltse fel hordozóval, és vegye körül őket akváriumi növényekkel. Próbáljon ki különféle elrendezéseket vagy egyszerűen szórja szét az egyes edényeket a tartály körül.