Tudomány

Árnyékolás az időjárás viszontagságainak ellenálló módon

A legtöbben emlékszünk még gyerekkorunk nosztalgikus árnyékolására, a régi, nehéz faredőnyökre, vagy a kevésbé stabil műanyag redőnyökre, melyeket egy zsinór segítségével lehetett fel-le húzni, nem kis zajt csapva a procedúrával.

Sokszor a filmekben is visszaköszönt a reggeli redőny felhúzással járó ébresztési módszer, mintha a kakas szólalt volna meg ilyenkor. Lehet erre kellemes nosztalgiával is visszagondolni, vagy kevésbé kellemes nosztalgiával, mindenesetre a múlt emléktárának részletei között ez is megbújik.

Mára azonban ezeket a hangos-zajos és maradi redőnyöket felváltották a hosszú élettartamú, modern, sőt, távkapcsolóval működő korszerű társaik. Bizony, ahogy az autók, és az idő múlásával már minden garnitúra cserélődik, úgy ebből a modernizációs folyamatból még az árnyékolás eszközei sem maradhatnak ki. Külön előnyös árnyékolási megoldás az alumínium redőny választása, mely még az időjárás viszontagságainak is ellenáll.

Ezeknek köszönhetően télen a fűtési költségeket is csökkenthetjük akár 30%-kal. De nagy hőségben, akár kánikulában pedig kellemesen tartható egy normális belső hőmérséklet a szobában. Ami még mellette szól, hogy a betörésvédelemben is jó szolgálatot tesz az árnyékolásnak ez az eszköze.

A daidalos.hu oldalán külső tokos, külső vakolható tokos és ablak feletti alumínium redőny választására is van lehetőségünk, amennyiben emellett az alumínium anyag mellett tennénk le mindenképpen a voksunkat. A honlapon utána nézhetünk mindegyik verziónak, a részletek információknak és alapadatoknak egyaránt.