Galóca utca

Galóca utca

 

Gyönyörű, rendhagyóan mintás betonfelület látható egy kétszintes budai családi ház kertre néző homlokzatán.

Az öt darab különböző táblaméretű elemen végigfutó beton-minta két hatalmas ablakfelület közti blokk burkolataként jelenik meg. A környezetre jellemző nyárfákat idéző grafika jól illeszkedik a Vonnák és Társai Építész Stúdió által tervezett épület architektúrájához. A homogén, jelen esetben tört fehér cementréteg alatti szemcsés adalékanyag mutatja a választott mintát. A kizárólag a Városi Tájkép Csoport által forgalmazott FLUVIAL terméktípus egyik modellje ez, melynek neve: Mode Collection/ Extrude. A technológia alapja egy kötéskésleltető szer alkalmazása, melyet a membrán felületére visznek fel. A végeredmény egy mintás, sima, vagy teljesen exponált beton felület.

A táblaméretek feladat-függően variálhatóak, jelen esetben is az épület burkolati kiosztását követik, miközben érzékenyen idézik a keskeny nyárfa hosszanti mintázatának arányát.

A FLUVIAL technológia lehetőséget nyújt egyedi, saját tervezésű, vagy mintakatalógusból választott, vagy abból áttervezett képek megjelenítésére is.

Annak köszönhetően, hogy a mintázatot a betonpanelek már az öntés során megkapják, a burkolat mintázott része is magában hordozza a nagyszilárdságú öntömörödő előre gyártott látszóbeton tulajdonságait. Kiválóan alkalmas kül- és beltérre, homlokzatburkolat létrehozására, és a nagyobb igénybevételnek kitett helyeken, akár járófelületeken is alkalmazható. Esztétikája azonban túlmutat a hagyományos betonén, így korlátlan lehetőség rejlik benne.