Egészség

Életmentés után jöhetnek a kényelmi funkciók – íme a szelepes szájmaszk

A koronavírus járvány mindenkin lökött egy nagyot. Nem vártuk volna, hogy ilyen jellegű megpróbáltatással fognak indulni a húszas évek, inkább jóra számít az ember olyankor, amikor egy olyan szép kerek év elé néz, mint a 2020. Ezzel ellentétben félelem várt ránk – bár hála Istennek a legrosszabbon már túl vagyunk.

Azt is érdemes leszögezni, hogy nem is egy olyan szörnyűséges járvánnyal kellett szembenéznünk – hiszen nem egy himlő, nem egy szörnyen ragályos gyorslefolyású és halállal végződő betegséggel volt dolgunk, hanem egy olyan influenzával, mely a megszokottnál több emberre volt nagyon komoly hatással. Nem célunk ezzel bagatellizálni az eseményeket, hiszen számos embertársunk életét vesztette a járványnak köszönhetően. Azonban azt fontos megérteni, hogy milyen tanulságokat hordoz ez az egész és ehhez kapcsolódnak a szelepes szájmaszkok.

Sok esetben arra jött rá az ember, hogy amiben annyira bízik, a tudomány, nem bizonyul elégségesnek minden helyzetben, ugyanis nehéz felkészülni az ismeretlenre. Ezért is volt, hogy megakadt az élet egy jó két évre hirtelen. A gyors intézkedések pedig természetesen a fő feladatra, az életmentésre fókuszáltak, nem kényelmi funkciók betöltésére. A maszkok, illetve a szelepes szájmaszkok viselése mondjuk számos kellemetlenséget okozott az embereknek. Többek között mondjuk azt, hogy a szemüvegesek nem láttak ki rendesen a párás szemüveg mögül, az érzékeny bőrűeket a maszkviselés megkínzott kicsit. De elviselhető a szelepes szájmaszknak, ha az életünk múlik a dolgon.

Ma viszont már kapható a boltok polcain a szelepes szájmaszk, ami segíti ezeket az embereket is. Orrnyeregre jobban passzoló maszk gázolja a párásodást és a szelepeknek hála nem melegszik be annyira az arcbőr sem alatta. Anyaga azokat az érzékeny bőrű embereket is segíti, akik allergiára, bőrirritációra hajlamosak. A maszkok PVC-, latex- és szilikonmentes antiallergén szövetből készülnek. A szelepes szájmaszk továbbá segíti a széles látóterű védőszemüveggel való használatot, így akik ezen munkakörökben dolgoznak előnyösen járhatnak a maszk viselésével. Emellett a szelepes szájmaszk az egyik legjobb, FFP3 besorolást kapta, mely azt jelenti, hogy a szennyező anyagok, legyen az folyékony, vagy szemcsés állagú, 98-99%-át kiszűri.