Konténer szállítás lakástelekre

Mikor otthonteremtésben gondolkodtam akaratlanul is belefutottam az úgynevezett konténerház témájába, mely lényegében szó szerint magában foglalja, hogy miről is van szó: konténerekből összeállított, burkolt, szigetelt helyiségekből álló családi házról. Ezek a lakhelyek lényegében gyönyörűen elkészíthetők és bár sok szempontból vitatják az emberek az időtállóságukat, illetve a hőszigetelő képességüket, lényegében egy szép, esztétikus, élhető közeg teremthető általuk.

A konténer szállítás kizárólag nagysúlyú szállító autók révén valósulhat meg. Ezek a daruval felszerelt járművek viszik el a konténer szállítási helyükre az eszközöket, ahol ugyanezekkel a darukkal le is rakodják őket pontosan oda, ahol a jövendőbeli tulajdonos használni szeretné majd őket. A lakhelyekhez való konténereket ma már külön gyártók állítják elő, ezeknek a telephelyéről történik a konténer szállítás.

Nem csoda, hogy van olyan szolgáltatás, hogy konténer szállítás, amikor magukra a konténerekre is egy egész iparág felépült: nem csak lakóházak, hanem munkásszállókat is létesítenek ma már ezekből a gyártmányokból. Ezeket nagy valószínűséggel mindenki látta már építési területek mentén. A konténer szállítással megrendelt gyártmányok egymás fölé is helyezhetőek, ezáltal több szinten is tudnak a munkások pihenni egymás mellett. A mai munkásszállók nem szegényes kis lyukak, hanem akár komoly esztétikai igénnyel felépített kényelmes lakóterületek is lehetnek, több helyiséggel. Ugyanígy felhúzható iroda is ezek által.