Ingatlan

Mi a különbség a 2D kerítés és a 3D kerítés között?

Napjainkban egyre népszerűbbek a vékony, fém rudakból készült, hegesztett panelekből álló kerítések. Három változatban készülnek. Ebben a cikkben részletesebben tájékoztatjuk Önt a fémkerítések leggyakoribb lehetőségeiről.

Az a kerítés, amelynek oldalán vízszintes és függőleges hegesztett rudak, valamint merevítők is vannak a hegesztett 3D kerítés, amelynek fő jellemzője a V alakú hajlítás. A rudak vastagsága 3-5 mm.  Rendkívül költséghatékony, ára jelentősebben kisebb, mint a 2D kerítésnek. Ez egy univerzális kerítés, amely a tökéletes megoldás nyújt a mezőgazdasági ágazatnak, valamit az erőműveknek, az iskoláknak és az óvodáknak azok területének elkerítése céljából.

A 2D kerítés két vízszintes ruddal van hegesztve. Ezek kivételes szilárdságot és ellenállást biztosítanak a vandálok ellen. A 2D kerítés egy síkban készül, merevségi zátonyok, kanyarok nélkül. Kiváló a magánszektor, a sportpályák és az ipari létesítmények számára, mivel magas védelmi paraméterekkel rendelkezik. Az ilyen kerítéseket triplexnek is nevezik, három rúdból álló szakasz felépítésük miatt.

Összefoglalva azt, hogy a 2D kerítés vagy 3D kerítés a legjobb, nincs egyértelmű válasz. Minden a modelltől, a kerítés funkcionális felelősségétől és a telepítés területétől függ. A gyöngyből készült szekcionált kerítés kiválasztásakor bíznia kell a szakemberekben, hiszen pontosan tudják, melyik kerítést lehet a legjobban használni az adott igényekhez, jól ismerik funkcionalitását, költségét és megvalósíthatóságát.