Vállalkozás
Cégalapítás esetén erre számítson, ha profi segítséget vesz igénybe

Cégalapítás esetén erre számítson, ha profi segítséget vesz igénybe

A cégalapítás meglehetősen egyszerű folyamatnak számít – feltéve, ha kezdetektől ügyelünk az apró részletekre, miközben magunk intézzük a teendőket. Ennél is egyszerűbb (és biztosabb) megoldásként pedig bátran kérjünk segítséget erre szakosodott irodáktól, ahol a tapasztalt szakembereknek köszönhetően nyugodtan és gondoktól mentesítve láthatunk neki a cégalapításnak.

Lássuk, mire számíthat az utóbbi esetben, azaz akkor, ha egy tapasztalt és munkájára igényes partnert kér fel a cégalapítás folyamatára?

  1. Elsőként foglaljon telefonon keresztül vagy akár online időpontot az irodában, ahol megadhatja nevét és személyes elérhetőségét. Ennél a pontnál mindenképp érdemes jeleznie, hogy milyen ügyben szeretne segítséget kérni.
  2. Érkezzen felkészülten, hiszen a cégalapításhoz az eljáró ügyvédnek szüksége lesz a legfontosabb cégadatokra. Alapvető információk birtokában a folyamat is gyorsabb lesz, ezért a következőket gondolja át és gyűjtse össze: cégnév, székhely (telephely és fióktelep!) címe, ezek helyrajzi száma, személyes adatok. Hogy biztosan ne hagyjon ki semmit, már az időpont foglaláskor érdemes lehet érdeklődnie a szükséges adatokról.
  3. A cégalapítás költségekkel jár, ha mást bíz meg a feladattal. Ezért előre gondoskodjon arról, hogy az esetleges foglalót, díjakat és költségeket tudja majd rendezni a partner felé.
  4. Végül, de nem utolsó sorban ügyeljen a korrektségre. Az idő pénz, ahogy a mondás is tartja. Ezért a személyes egyeztetésekre, szerződéskötésekre és ügyvédi aláírásra is minden esetben igyekezzen pontosan megérkezni.