Műfű vásárlás előtt állsz? Ez a cikk neked szól!

Az utóbbi években sok ember jött rá arra, hogy az álomotthon megvalósításában fontos szerepet játszik a műfű. Bár nyilván a természetes gyepet soha nem lehet igazán pótolni, viszont egyre többen preferálják mégiscsak helyette a szintetikus változatot. Ennek az okai ismertek a legtöbb ember számára, viszont érdemes megvizsgálni milyen szempontokat szükséges figyelembe venni a műfűnek a megrendelése előtt.

Gyakran azért nem választanak szintetikus gyepet az emberek, mivel abban a hitben vannak, hogy úgy sem lesz olyan, mint az eredeti. Pedig az innovatív fejlesztéseknek köszönhetően elképesztően élethűen tudják reprodukálni a valódi fűszálaknak a kinézetét.

Miután tisztáztuk ezt a tévhitet, nézzük meg milyen paraméterek befolyásolják az emberek döntését. A fűszálak magassága miatt a műfű más jellegű hatást képes kelteni, az alacsonyabb szálak nyáriasabb jelleget, a magasabb szálak pedig egy hidegebb időszakra jellemző megjelenést képesek megvalósítani. Ezt pedig tovább befolyásolja a gyártmánynak a színkombinációja is. Az élethű hatás alapja a többszínű fűszálak keveredése, hiszen a természetes pázsitnál sincs minden szálnak teljesen ugyanolyan színe. Továbbá a szálak vastagsága is fontos, hogy egy könnyed, puha érzést keltsen vagy egy keményebbet, amit jellemzően sportpályák esetében szoktak használni.

Amire pedig sokan nem gondolnánk, hogy fontos szempont lehet a műfűben, az a fűszálaknak az iránya. Ezt pedig a telepítésnél is érdemes figyelembe venni, hiszen különböző szögekből, különböző hatást kelthet. A műfű vásárlás céljával zárnánk sorainkat, hogy mindenképp érdemes előtte tisztázni, hogy a dekoráció lesz a funkció vagy esetleg egy folyamatos használat.