A székhelyszolgáltatás megkönnyítette az életemet

Már jó ideje vállalkozóként dolgozok, már akkor is vállalkozó voltam, amikor családot alapítottam, mikor megszülettek a gyerekeink. A kezdeti években még valaki mindig volt otthon, hiszen a gyerekek kicsik voltak, a feleségem velük volt otthon, így nem jelentett gondot, hogy átvegyük a hivatalos leveleinket a postástól, ahogy az sem, hogy otthon tároljuk őket – mi több, ez volt a legegyszerűbb, legkézenfekvőbb megoldás. Később azonban ez változott, ahogy a gyerekek megnőttek és a párom is visszament dolgozni. Magam részéről már unatkoztam egyedül otthon, így többnyire a várost járom, partnereknél forgolódom, át is alakult valamelyest az életem ebből fakadóan.

Az egyetlen hátrány, ami emiatt ért, az a céges levelezés volt, ugyanis az otthonra bejelentett székhelyem egyre több kellemetlenséget okozott. Ekkor döntöttem úgy, hogy a székhelyszolgáltatás mellett döntök majd.

Számomra a székhelyszolgáltatás azért minősült észszerű döntésnek, mert ahogy említettem nem volt már kapacitásom arra, hogy még a papírmunkával is foglalkozzak, illetve mivel kevesebb időt tudtunk a családdal együtt tölteni, ezért minél inkább arra törekedtem, hogy ketté tudjam választani a munkát és a családi életet. A székhelyszolgáltatás lényege, hogy áthelyezzük a cégünk székhelyét a szolgáltató irodájába, ezen a helyen fogja a szolgáltató átvenni a hivatalos leveleinket, illetve ezen a helyen tárolják is a leveleket, szükség esetén pedig itt fogja a NAV ellenőrizni azokat. Nekem csak annyi dolgom van azóta a levelekkel, hogy megnézem a tartalmukat emailben, ugyanis a székhelyszolgáltató átküldi őket szkennelve minden este.