Inspiráció

Hinta akrobatáknak: trapézhinta

Hála a kor kreativitásának, egyre újabb és újabb játékok és eszközök jönnek ki a piacon. Hinták terén sincs ez másképp, nem állt meg a tudomány a laphintánál és bölcsőhintánál, szinte mindig van egy újabb verzió, ami leköti a gyerekek adrenalin túltengését.

Ilyen például a trapézhinta, amin két trapéz alakú fogódzó segítségével lehet kapaszkodni, és úgy csüngeni, forogni, és tulajdonképpen akármit csinálni, amit csak a kis nindzsa képes. A nindzsa warrior show népszerűségével nem egyszer hallottam már játszótereken gyerekeket, akik nindzsa warriort játszottak. Kalandvágyuk és határaik feszegetése nagyon teng ebben a korban, szeretnének szinte bármit megtenni, amit csak tudnak. De amit nem tudnak, azt is meg szeretnék persze tenni. Szeretnek ilyenkor versenyezni egymással, megnézni, melyikük a legügyesebb adott feladatokban, és mi legyen a következő kihívás, amit egymás felé intézhetnek. Hát erre az egyik legalkalmasabb hinta a trapézhinta.

A nindzsa gyakorlatok kreatívan kiélhetők rajta, nem véletlen fejleszti az erőnlétet is. Így ez a hinta nem puszta szórakoztató élményt nyújt, hanem segít levezetni a gyerekek versenyszelleméből fakadó végtelennek tűnő energiahalmazt is. Amire ugye mindennap szükség van, hogy valamilyen formában sikerüljön levezetni, különben kirobbanó feszültségek gyűlhetnek össze, ami senkinek sem jó. Inkább érdemes beszerezni a jatszoterland.hu oldalán kapható hintát, a trapézhintát, így kis vasgyúrónk, vagy nindzsa lányunk mindennap kiélheti a hinta segítségével kalandvágyát.