Húsvéti bevásárlás
Évente több alkalommal zárnak be a nagyobb élelmiszerboltok is egy-két napra, a munkaszüneti napokon és ünnepekkor. A karácsony mellett a húsvét is egy ilyen ünnep, amikor mindenki családi körben tölti az adott napokat. A legalapvetőbb élelem ilyenkor a hús, felvágott, tojás és kenyér, ezekből mindenki feltétlenül vásárol. A húsvéti sonka, a festett tojás és a locsolkodás Európa számos országában húsvéti hagyomány. A szokások függvényében teljesen eltérő, hogy ilyenkor mi kerül az ünnepi asztalra, de a tojás és húskészítmények különböző változatai mindenképp jelen vannak, a sonkástekercs, vagdalt, fasírt, töltött tojás, kaszinótojás, sülthús és egyebek. A sütemények lehetnek sósak és édesek, a kalácsok, pogácsák és habos sütemények mellett a legtöbben húsvéti motívumokat használva díszítik fel a tortákat, muffinokat és az aprósüteményeket. A nyuszi, répa, zöld fű, virág vagy tojásformák ünnepélyesebbé teszik a finomságokat. A gyerekek előszeretettel játszanak a kertben csokitojás keresést vagy készítenek apró dekorációs elemeket. Ezen a tavaszi ünnepen mindenki jókedvű, a fák kezdenek kirügyezni és virágozni, nyílnak a szebbnél szebb virágok, csicseregnek a madarak, megjelennek az első kerti zöldségek és egyre jobban melegszik az idő is. A nagy húsvéti bevásárlás után, amikor a hús, felvágott, tojás és minden egyéb megvan, hozzákezdhetünk a legremekebb ételek elkészítéséhez. Ezt követően lazulhatunk és elfogyaszthatjuk szeretteink körében a finomabbnál-finomabb fogásokat.