Globális felmelegedés és a politika

A globális felmelegedésnek a kérdése nem volt mindig előtérbe az uralkodók és politikusok esetében, az utóbbi években vált egy ennyire fontos kérdéssé. Évtizedekkel ezelőtt nem túl sok befolyásos embert foglalkoztatott mélyebben az éghajlatkutatás és volt egy olyan kialakult felfogás, miszerint ennek a pontos megértése még sokáig nem fog megtörténni.

Azonban Margaret Thatcher, a Vaslady-nek becézett brit miniszterelnökkel a kérdés jobban bekerült a politikába, amikor a globális felmelegedés bekerült, mint ismert kifejezés a köztudatba. Ez elsőre viszont egy viszonylag eszement elméletnek tűnt, hiszen akkoriban inkább egy közelgő jégkorszakra való várakozás volt a levegőben.

Napjainkban viszont a kérdésnek központi szerepe van a politikában és világszinten is folyamatosan tárgyalják a kérdést. Rengeteg intézkedés is lett már bevezetve a bolygó megőrzésének védelmében és folyamatosan zajlanak a kutatások azzal kapcsolatban is, hogy miként lehetne a sok szemetet eltűntetni, amely szennyezi a bolygónkat.

Bár Elon Musk és mások is dolgoznak egy Marson történő élet megalkotásán, mégis bízunk benne, hogy az emberiségnek nem ez a bolygó lesz az egyetlen reménye és a globális felmelegedés hatásait sikerül időben kezelni és ezzel megmenteni a szeretett bolygónkat.