Vállalkozás

A műfű árak csak elsőre tűnnek magasnak

Amikor a kertünket, udvarunkat szeretnénk széppé és otthonossá varázsolni, szinte azonnal látjuk magunk előtt, hogy gyönyörű zöld fű kell mindehhez. Sokan a természetes fű elvetésével és öntözésével bajlódnak, míg mások – okosan – a műfű mellett döntenek.

Persze olyanok is akadnak, akik szívük szerint így tennének, de a műfű árakat túl magasnak találják. Ezúttal nekik szeretnénk segíteni azzal, hogy bebizonyítjuk: a műfű árak nem feltétlenül kedvezőtlenebbek, ha hosszú távon gondolkozunk.

 

Állatbarát termékről van szó

A jó minőségű műfű ugyan teljesen élethű, mégis sok szempontból jobban teljesít annál. Különösen így van ez, ha vannak állataink. Egy kutya esetében például mindenképp jó választás a műfű, hiszen a sima gyep sokkal hamarabb kikophat a házi kedvencünk alatt.

Azt kell mondanunk, hogy az aktuális műfű árak mellett is jobban megéri műfüvet telepíteni, mint fűmagokat elvetni, majd a kopások miatt újrafüvesíteni.

 

Nem kell hozzá víz

A műfű másik nagy előnye, hogy nem igényel rendszeres öntözést. Vegyük figyelembe, hogy hazánkban a nyári hónapok egyre melegebbek és szárazabbak. A jelenlegi műfű árakat tekintve kevésbé kell zsebbe nyúlnunk, ha tartós megoldást választunk.

A műfű mellett ugyanis biztos, hogy éveken át nyugodtak maradhatunk – legyen bármilyen nagy a szárazság, nem kell drága öntözőrendszerre és vízre költenünk.

A fentieken túl rengeteg előnye van a műfűnek: például az élethű megjelenés, UV-álló tulajdonsága, puhaság. Ezek és a felsorolt jellemzők talán mindenkit meggyőznek arról, hogy a jelenlegi műfű árak mellett is sokkal jobb befektetés ez a megoldás, mintha fűmag elvetésével próbálkoznánk – akár évente, kikopás esetén újra és újra.