Tech

Mi az a szerver hosting és milyen módon segíthet nekünk?

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a bérlés az élet minden területén, mivel kényelmesnek mondható és hamarabb hozzájuthatunk ezáltal dolgokhoz, mintha megvásárolnánk őket, sőt, vannak olyan dolgok is, amiket nem is érdemes birtokolni. Fontos, hogy megtaláljuk a számos lehetőség közt azt, ami nekünk épp a legjobb – vannak területei az életnek, ahol a birtoklás és van, ahol a bérlés jelent nagyobb előnyt.

A szerverek kapcsán is vannak eltérő igények és lehetőségek is ezek betöltésére a szolgáltatások között: van, akinek extra sok tárhelyre lenne szüksége, mondjuk vállalkozásoknak, akiknek céges adatok tárolására kell a tárhely, van, akinek a webshopja zökkenőmentes futtatásához kell extra tárhely, ahogy olyan is, akiknek a céges blogját kell zökkenőmentesen üzemeltetni és ehhez kellene egy jó kis tárhelyszolgáltatás. Van viszont olyan is, akinek szerver hosting kellene, ami egy fizikai szerver karbantartását jelenti a szerverszolgáltató részéről.

Egy fizikai szerver hostingja, karbantartása ugyanis nem bonyodalommentes, mint ahogy azt sokan gondolják, hiszen figyelni kell rájuk, karban kell tartani a gépeket, megfelelő körülményeket kell biztosítani számukra.

Így érdemesebb inkább tárhely bérlést választani ahelyett, hogy egy saját fizikai gépet vásárolnánk, de van olyan is, aki már beruházott egy gépre, csak a karbantartása jelent gondot számára. Ha már van saját szerverünk, de terhet jelent a karbantartás, akkor vegyük igénybe a szerver hosting szolgáltatást.

A szerver hosting lényege, hogy egy szerverfarmon helyet biztosítanak a gépünknek, ahol szakemberek karban is tartanak majd, folyamatos figyelemben és megfelelő fizikai környezetben állhat, ahol a működését kimaxolhatjuk.