Vállalkozás

Kiknek segíthet a motivációs térkép?

Vállalkozók és menedzserek számára mindig is fontos kérdés volt az, hogy kik azok az emberek a cégnél, akikkel jó együtt dolgozni és kik azok, akikkel kevésbé. Bár persze van olyan ember, akivel azért rossz a közös munka, mert nem szeret, nem akar dolgozni, de vannak olyanok is, akiket csak motiválni kellene. Fontos kérdés, hogy mi okozza a feszültségeket, hogyan található meg az adott pozícióra a legmegfelelőbb ember?

A különböző pozíciókban való eredményesség nem csak arról szól, hogy ki az, aki jól kvalifikált, hanem arról is, hogy ki elég motivált, illetve, hogy mivel lehet valakit motiválni? A motivációs térkép abban segít, hogy ezt kiderítsük.

Van egy nagyszerű diagnosztika eszköz coachok, fejlesztők számára, akik a motivációs térkép segítségével mérik fel az adott alkalmazottak motivációs faktorait. A motivációs térkép egy 12 perc alatt kitölthető kérdőív, melyből kiviláglik, hogy az adott ember lelkes-e egy adott feladatkörben és milyen belső hajtóerő működteti, határozza meg őt a döntéseiben.

Egy jó munkáltató számára fontos, hogy az alkalmazottai hogyan érzik magukat a feladatkörükben, szeretnék, ha boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak lennének, hiszen ez egy jó munkaközösség elsődleges mozgatórugója és segíthet nekik ha nennek felderítésérére használják a motivációs térképet.