Szolgáltatás

Kárpit tisztítás tények, amelyekről lehet még nem tudtál

A kárpit tisztítás gyakran egy folyamat, és többre van szükség, mint az alkalmi porszívózás. Míg a takarítási terv kidolgozásakor figyelembe kell vennie a kárpit anyagát, el kell kerülnie a hibákat is, hogy csökkentse a bonyolult javítások vagy a bútorok cseréjének kockázatát.

 

Tisztítani kell az új kárpitot

 

Amikor új bútorokat vagy szőnyegeket hoz be otthonába, alaposan meg kell tisztítani őket, hogy megelőzze a gáztalanítással kapcsolatos allergiás reakciókat. Mielőtt egy szőnyeg vagy bútordarab elhagyja a gyártót, vegyszereket használnak a kárpiton a gáztalanításnak nevezett eljáráson keresztül. Allergiás reakciókat, fejfájást és kellemetlen vegyszagot okozhatnak. A kárpit tisztítás lehetővé teszi, hogy elkerülje a kellemetlenségeket az első hetekben.

 

A folyadékok soha ne folyjanak be

 

Függetlenül attól, hogy véletlenül bort önt a kárpitra, vagy egy háziállat úgy dönt, hogy pisil a szőnyegein, nem akarja hagyni, hogy a folyadék beszívódjon a kárpitba. Ha hagyja, hogy a folyadékok beszívódjanak, hagyja, hogy elérje a kárpit tömését. Ekkor nem tudja könnyen semlegesíteni a szagokat, és előfordulhat, hogy ki kell cserélnie a kárpit tömését, hogy enyhítse a kellemetlen szagokat. A kárpit tisztítás is nehezebbé válik, ha nem azonnal tisztítja, mert mélyebben beszívódik és elterjed a bútorokon.

 

Bizonyos anyagok speciális kárpit tisztítási stratégiákat igényelnek

 

A kárpit, az anyagok és tárgyak széles skáláját fedi le. A kárpitozott bútorokban és holmikban használt anyag típusától függően a tisztítási folyamat eltérő lehet. Elemezni szeretné az anyagot a megfelelő tisztítószerek kiválasztásához és a szennyeződések hatékony eltávolítására. Különös figyelmet fordítson a természetes anyagokra, például a bőrre, amely tisztítás után is gondot igényelhet, hogy pótolja az anyagban lévő olajokat.