Otthon

Az éjjel-nappal hatás elérése sávroló által

Akár home office-ban töltjük éppen a napunkat egy verőfényes napon, akár az irodában robotolva, az erős fény nem kedvez a számítógépes munkavégzésnek.

Ez nem azt jelenti, hogy teljes sötétségre vágyunk ilyenkor – persze a covid óta megerősödött home office munkavégzés miatt sokszor összemosódik a munkaidő és a magánéleti idő, így az éjjelek és nappalok is. Éjszakába nyúlóan is próbáljuk befejezni a nappali feladatokat, amit a házimunka és egyéb teendők mellett zsonglőrködve végeztünk napközben. Ezért sokszor napközben is jól esik, ha van lehetőség a fény szabályozására, de nem a teljes sötét elérésére, csupán egy korlátozott mértékű fény beeresztésére.

A sávroló lehet ilyenkor a legjobb barátunk, a damilos oldalvezetésnek köszönhetően még a felszerelése is könnyen, fúrás nélkül megoldható. Felakasztható az ablakkeretre, ezáltal pedig együtt mozog az ablakkal nyitás és zárás során, mely különösen nagy előny bukó ablakok esetében. A sávrolónak hála, könnyen varázsolhatunk egy kis éjjelt a nappalunkba, vagy akár fordítva. Nem kell vesződnünk a függönyök el-behúzogatásával, játszva a sötétítő függönnyel, ami ráadásul igazán csak teljes behúzás esetén éri el a sötét hatást, azon kívül csak egy vonalban tud részleges sötétet varázsolni.

Ezzel szemben a sávroló sokkal rendszerezettebben szabályozza a fényáteresztést, nem nekünk kell játszani a geometriával közben, hanem kialakításának köszönhetően a sávroló ezt a tematizált fényáteresztést is szolgáltatja nekünk, a gyöngylánc húzogatásán keresztül. Válassza weboldalunkon kínált sávrolóink egyikét, amennyiben magára ismert a leírás során!